Έχω σακχαρώδη διαβήτη – Πως μπορεί να με βοηθήσει η ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος;

Στο σύγχρονο Ενδοκρινολογικό Ιατρείο μας αντιμετωπίζουμε τον ασθενή με Σακχαρώδη Διαβήτη εφαρμόζοντας ολιστική προσέγγιση και τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους. Η έγκαιρη διάγνωση και μεθοδική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη περιλαμβάνει την ρύθμιση παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου και την πρόληψη και αποφυγή μικροαγγειακών και μακροαγγειακών επιπλοκών εξασφαλίζοντας την καλή υγεία και την καλή ποιότητα ζωής που είναι και ο απώτερος στόχος μας.
Επιτυχημένη αντιμετώπιση και ρύθμιση του Σακχαρώδη διαβήτη σημαίνει:
– Υγιεινοδιαιτητικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής
– Εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και της οικογένειας τους
– Ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης αίματος
– Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
– Ρύθμιση των επιπέδων χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων
– Έλεγχος σωματικού βάρους
– Διακοπή καπνίσματος, περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ
– Έλεγχος και πρόληψη των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη
– Οφθαλμολογικός Έλεγχος
– Καρδιολογικός Έλεγχος

Η ιατρός είναι κάτοχος του διεθνούς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού SCOPE για την διαχείριση της παχυσαρκίας (obesity expert) και της πιστοποίησης DAFNE Doctor (ειδική εκπαιδεύτρια σε Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1). Διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία σε κέντρα εξειδίκευσης υψηλών προδιαγραφών στον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει διαχειριστεί χιλιάδες ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη που είτε νοσηλεύονταν εντός των νοσοκομείων ως επείγοντα περιστατικά με οξεία νόσηση είτε προσέρχονταν σε  εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία όπως ιατρεία σακχαρώδη διαβήτη, ιατρεία διαβητικού ποδιού, ιατρεία σακχαρώδη διαβήτη της εγκυμοσύνης, ιατρεία αντλίας ινσουλίνης, ιατρεία σακχαρώδη διαβήτη και κυστικής ίνωσης, ιατρεία σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι νεαρών ενηλίκων, ιατρεία διαχείρισης του σωματικού βάρους κα.

Γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη πρέπει  να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία και στο ιατρείο μας προσφέρουμε ολοκληρωμένη στήριξη και καθοδήγηση.

Κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και μαζί με τις ιατρικές οδηγίες και την κατάλληλη θεραπεία προσφέρουμε τη δυνατότητα συνεδριών health coaching ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια του ασθενούς στην επίτευξη στόχων που προάγουν την υγεία όπως είναι η απώλεια σωματικού βάρους και η ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τις υπηρεσίες του health coach αυξάνεται η πιθανότητα της αποτελεσματικής στοχοθέτησης και της υιοθέτησης συνηθειών που διαφυλάσσουν την υγεία.

Τι είναι το health coaching? Tι κάνει ο health coach?

Ο health coach ή καθοδηγητής υγείας υποστηρίζει τον άνθρωπο-ασθενή στην προσπάθεια του να επιτύχει στόχους που προάγουν την υγεία του. Μέσω συνεδριών βοηθάει τον ασθενή να αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και εργαλεία που θα τον ενισχύσουν στην προσπάθεια του να αποκτήσει και να διατηρήσει υγιεινές συνήθειες. Ο health coach εκπαιδεύει τον ασθενή στην εκμάθηση και υιοθέτηση νέων συμπεριφορών και τον στηρίζει στο να βάλει σε λειτουργία τις δικές του δυνάμεις και να ξεπερνάει τα εμπόδια διαφυλάσσοντας έτσι την υγεία του.

Είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος που βοηθάει ιδιαίτερα ασθενείς με μεταβολικά νοσήματα όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία στην προσπάθεια τους για εφαρμογή και διατήρηση υγιεινοδιαιτητικών αλλαγών.

Scroll to Top
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ